Camerasystemen

De camerasystemen zijn opgebouwd uit een recorder en een aantal camera’s. De camera’s worden door middel van een UTP kabel gevoed vanuit de recorder. Om het systeem benaderbaar te maken op een telefoon of tablet wordt er een gratis account aangemaakt in de cloud.

 

Verschillende camerasystemen

Door in de hik-connect app in te loggen worden de beelden zichtbaar gemaakt. Er zijn verschillende soorten camera’s te verkrijgen zoals bullet camera’s, COLORVU (nachtzicht in kleur), PTZ (pan, tilt en zoom), deurbel camera’s (met de functie om te kunnen spreken met degene die voor de deur staat). Ook zijn er PTZ camera’s met volgfunctie. Sommige camera’s hebben speciale functies om valse meldingen te reduceren en kunnen dit als een pushmelding naar de app sturen. Om tot de juiste camera te komen is een bezoek tot de locatie meestal noodzakelijk.

De recorder bestaat ook uit meerdere types waar 4 camera’s, 8 camera’s of 16 camera’s aan kunnen worden gekoppeld. Deze recorder slaat de beelden op een harde schijf op die in de recorder is ingebouwd. Deze beelden zijn terug te kijken via de telefoon, tablet of pc. De opgeslagen beelden zijn te exporteren naar een USB stick om te bewaren of mee te geven aan degene die daar om vraagt.

Onze specialiteit is hikvision maar voor informatie over andere merken kunt u ook bij ons terecht. Denk hierbij aan DAHUA,AXIS en UNV.

 

 

Een beveiligingscamera is nuttig om verschillende redenen

  • Het kan helpen om criminaliteit te voorkomen. Als mensen weten dat er beveiligingscamera’s zijn, zijn ze minder geneigd om iets verkeerds te doen. Dit kan helpen om diefstal, vandalisme en andere misdaden te voorkomen.
  • Het kan helpen om bewijsmateriaal te verzamelen. Als er iets gebeurt, kan een beveiligingscamera helpen om te bewijzen wat er is gebeurd. Dit kan helpen om de dader te identificeren en te vervolgen.
  • Het kan helpen om de veiligheid te vergroten. Als er beveiligingscameras zijn, voelen mensen zich veiliger omdat ze weten dat er iemand is die toeziet op wat er gebeurt. Dit kan helpen om angst en onveiligheid te verminderen.
  • Het kan helpen om problemen op te lossen. Als er iets gebeurt, kan een beveiligingscamera helpen om te achterhalen wat er is gebeurd. Dit kan helpen om problemen op te lossen en om ervoor te zorgen dat ze in de toekomst niet meer voorkomen.
  • Het kan helpen om de productiviteit te verhogen. Als mensen zich veilig voelen en weten dat er iemand is die toeziet op wat er gebeurt, zijn ze meer geneigd om zich te concentreren op hun werk en hun productiviteit te verhogen.

 

Vraag gesprek aan

Installatie beveiligingscamera

Om een goed werkend camerasysteem te krijgen komen wij eerst naar de locatie om te kijken hoe het camerasysteem geplaatst zou moeten worden. De positie van de camera word hier samen met de klant bepaald. Ook het type camera dat geplaatst moet worden bepalen we samen. Hierna maken we een plan voor het eventueel uit te voeren werk.

De installatie kan op 2 manieren worden uitgevoerd. De kabels door ons laten aanbrengen of zelf de kabels leggen en de hierbij benodigde gaten boren door de muren of wanden.

Als alle bekabeling op de juiste plaats ligt komen wij het volledige systeem plaatsen en inbedrijfstellen.

Dit houdt in:

  • Wij plaatsen de camera’s sluiten deze aan
  • Wij plaatsen de recorder sluiten deze aan aansluiten (als het systeem op telefoon of tablet zichtbaar moet zijn is hier een internet aansluiting voor nodig)
  • Wij regelen alles software matig in
  • Voor het zichtbaar maken op telefoon of tablet wordt een gratis account in de cloud aangemaakt
  • Als alles gereed is geven we instructie over de werking van het systeem en de app

Vraag gesprek aan